Cultura renaște la Craiova

Sursă foto:Gds

Joi 15 septembrie 2022 la Craiova în incinta Muzeului de Artă a fost inaugurat cu mult fast Centrul Constantin Brancuși ,la care au participat mai multe oficialități .

Evenimentul a fost deschis de către Orchestra Filarmonicii Craiova împreună cu solista Renata Vari care intonat imnul național și care a susținut mai multe momente artistice pe parcursul evenimentului.

Printre personalitățile de seama care au ținut un discurs s-au numărat :Primarul Lia Olguța Vasilescu,Președintele Camerei Deputaților ,Marcel Ciolacu ,,Mitropolitul Olteniei ,IPS Irineu,președintele CJ Dolj Cosmin Vasile și nu în ultimul rand autorul care a proiectat Centrul Constantin Brancuși în beton și sticlă și anume arhitectul Dorin Ștefan.

Odată îcheiată ceremonia de prezentare ,care a inclus atat momente artistice susținute de Orchestra Filarmonicii Craiova , discursuri ale oficialitățiilor ,dar și un filmuleț de prezentare al Centrului C.B ,toți invitații împreună cu jurnaliștii au fost poftiți să pășească în incinta Centrului ,aflat la subsol pentru a admira îndeaproape capodoperele celebrului sculptor roman Constantin Brancuși.

Seara s-a încheiat cu un dineu festiv în interiorul Muzeului de Artă.

Arhitectul Dorin Ștefan (cel mai premiat arhitect contemporan)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*