Funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Cel mai urmărit eveniment din istorie 

Elizabeth II 1926-2022″

Marea Britanie și întreaga planetă și-au luat rămas bun de la regina Elisabeta a II-a ,o suverană extrem de iubită de întreaga lume care și-a dedicat  cei 70 de ani de domnie pentru a da valoare și strălucire Coroanei britanice. Au fost prezente peste 2000 de persoane  la ceremonia religioasă de la Abația Westminster.

Peste 6000 de militari au participat la ceremonie..La funeralii  au luat parte cca 2 milioane de englezi  ,iar ceremonia de înmormantare de un fast  extraordinar și organizare impecabilă au fost urmărite la Tv de peste 4 miliarde de telespectatori. Un caz fără precedent istoric ,prin dispariția sa Regina a strans peste 500 de șefi de stat,prim miniștri,regi,regine,împărați,într-un cuvant floarea aristocrației actuale și cei mai importanți conducători ai lumii.

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe data de 8 septembrie 2022 și a fost înmormantată luni 19 septembrie 2022.Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost coborat în cripta regală din Capela St George din Castelul Windsor.

Astfel ceremonia de înmormantare a Reginei Elisabeta a II-a, a devenit cel mai eveniment televizat din istorie cu o audiență uriașă.

Perioada de doliu regala va continua pană pe 26 septembrie 2022.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*