Convocare militară și posibilă amenințare nucleară anunțate de Vladimir Putin

Convocarea militara anunțată de Vladimir Putin și posibila amenințare nucleară vin la câteva zile după ce armata ucraineană a lansat o contraofensivă surpriză pentru recucerirea teritoriului din jurul orașului Harkiv. „Vreau să vă reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere… iar când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin.

Această declarație a fost mult mai mult decât o încercare de a schimba cursul războiului său șovăitor împotriva Ucrainei. A încercat să inverseze un război de agresiune împotriva unui vecin într-unul de apărare a unei „patrii” amenințate, o temă care rezonează cu rușii cufundați în istoria patriotică. Anunțând mobilizare generală și folosirea armelor nucleare liderul rus a recunoscut că războiul început pe 24 februarie nu a decurs așa cum și-a dorit el.

Declarațiile lui Vladimir Putin vin într-un moment în care există o preocupare continuă cu privire la securitatea globală, care a fost afectată de consecințele conflictului din Ucraina.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*