18 octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Campania “Săptămâna prevenirii traficului de persoane“ (16-22 octombrie)

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P) și partenerii săi organizează în perioada 16-22 octombrie a.c,o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

În perioada 01.01.2022-30.06.2022,au fost înregistrate 180 de victime.Aceste persoane au fost identificate prin Sistemul Integrat de Monitorizare și Evaluare a Victimelor Traficului de persoane(SIMEV),gestionat de ANTIP.

Mediul de proveniență a fost cel rural pentru 57% dintre victimele înregistrate.

Județe precum :Bacău,Dolj,Sibiu,Brașov,Galați sau Ilfov se clasează printre primele în topul județelor de proveniență,înregistrand o pondere  de 45% din total.Principalele țări de destinație pentru exploatarea victimelor provenite din Romania sunt țări vest-europene ,precum Germania,Italia,Marea Britanie,Elveția ,Olanda,Austria,Franța ,Spania,Irlanda.

Traficul intern rămane la cote ridicate,astfel că 53% dintre victimele înregistrateau fost exploatate în interiorul țării noastre ,în special prin exploatare sexuală și pornografie.

Din 2006 ,18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*