Universitatea din Craiova a sărbătorit 75 de ani de la înființare

Universitatea din Craiova a sărbătorit, vineri, 75 de ani de la înfiinţare, prilej cu care la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” a avut loc o şedinţă festivă a Senatului Universităţii, la care au participat oficiali din Guvern, Ministerul Educaţiei, autorităţile locale, precum şi 60 dintre rectorii universităţilor care fac parte din Consiliul Naţional al Rectorilor, respectiv 40 de prorectori.

Rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Ionuţ Spînu, a afirmat că la 75 de ani, universitatea pe care o conduce promovează tradiţia, performanţa şi viziunea şi este mereu alături de studenţii şi de partenerii săi, reuşind să ofere oportunităţi care asigură deschidere către inovaţie şi către viitor.

Printre cei care au transmis mesaje de felicitare Universităţii din Craiova s-a aflat şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. „A sosit timpul să sărbătorim trei sferturi de secol de la crearea Universităţii din Craiova, în anul 1947 prin promulgarea Legii 138 de către Regele Mihai. Celebrarea acestei instituţii de învăţământ superior care a reprezentat de-a lungul existenţei sale un spaţiu al emancipării, al dialogului şi al progresului este un prilej de bucurie şi de speranţă. Universitatea sălăşluieşte în inima Craiovei, o urbe plină de dinamism, de tradiţii şi de creativitate. Transmit felicitările mele profesorilor şi studenţilor de astăzi cu speranţa că prin munca lor responsabilă şi generoasă vor asigura stabilitatea prezentului şi vor clădi un viitor mai bun mai bun pentru naţiunea noastră”, a transmis Custodele Coroanei Române.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv a afirmat că tradiţia Universităţii din Craiova are strânsă legătură cu întreaga comunitate, cu Cetatea Băniei, iar „Cetatea Băniei, Oltenia, fără Universitatea din Craiova nu ar fi fost ce sunt astăzi”.

La festivitate au mai participat preşedintele şi secretarul general al Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu şi Mihnea Costoiu, rectorul Universității din București, Marian Preda, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, reprezentanţii principalelor consorţii universitare din România (Consorţiul Universitaria, Consorţiul Universitar Agronomic şi de Medicină Veterinară, Consorţiul Universităţilor Tehnice, Consorţiul Universităţilor de Medicină şi Farmacie, Consorţiul Arte şi Consorţiul Academica Plus).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*