Crimă sângeroasă în Grădina Botanică din Craiova

În cursul zilei de marți, 27 iunie, în jurul orei 16:00, în Grădina Botanică din Craiova a avut loc un atac sângeros care a dus la moartea unei fete de 14 ani și rănirea gravă a unui băiat de 19 de ani, atacatorul fiind un adolescent de 17 ani, elev al Liceului Militar din Craiova.

“În urma cercetărilor efectuate de către o echipă complexă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofițeri de poliție judiciară și criminaliști din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani. În timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alți doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuțit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o inițial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani, în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară.

În urma leziunilor provocate, minora de 14 ani a decedat în scurt timp, iar persoana vătămată în vârstă de 19 ani a fost transportată în stare gravă la spital”, au precizat anchetatorii.

Adolescentul a  spus că nu-i cunoștea pe cei pe care i-a înjunghiat,ar fi trecut pe lângă ei și, la un moment dat, băiatul care o însoțea pe fată i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui, de aici a început o ceartă între ei și tânărul i-ar fi dat o palmă. Atacatorul s-a îndepărtat de cei doi tineri, și-a scos din rucsac mânușile, cagula și arma și s-a năpustit violent asupra victimelor.

Fata a murit la scurt timp, în timp ce prietenul ei este, în continuare, în stare gravă la spital. 

După ce a comis fapta,atacatorul a plecat calm spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice,pe o alee chiar s-a întâlnit cu o patrulă de la Poliția Locală, care face ronduri în zonă, a fost întrebat unde merge,zâmbind, acesta  a spus că s-a plimbat și pleacă acasă.După câteva minute, s-a primit apelul la 112,polițiștii locali au fugit în zona indicată și i-au găsit pe cei doi tineri înjunghiați. Imediat au ajuns la fața locului echipajele de la IPJ Dolj care au început căutările.

La ora comiterii faptei, în Grădina Botanică erau doar câțiva oameni. Polițiștii locali le-au povestit imediat colegilor de la IPJ despre întâlnirea cu tânărul care a spus că pleacă spre casă. Echipajele au fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice, zona indicată de polițiștii locali.Atacatorul a fost prins în câteva minute mai târziu,nu a opus rezistență, fiind calm și zâmbitor.

După ore în şir de audieri, judecătorii au decis că tânărul de 17 ani, principalul suspect în cazul crimei înfricoşătoare din Craiova, trebuie să rămână după gratii în următoarele 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, băiatul ar putea să rămână în spatele gratiilor pentru următorii 20 de ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*