Rezultate excepţionale ale elevilor Palatului Copiilor din Târgu-Jiu

GORJUL a câștigat  44 de medalii, prin elevii Palatului Copiilor Târgu Jiu la Campionatul Balcanic de Radio-Orientare (ARDF) şi la Cupa Mondială de Radio-Orientare (Radiogoniometrie)  prin elevii Palatului Copiilor Târgu-Jiu.

Aducem la cunoştinţă, spre informarea conjudeţenilor noştri, faptul că sportivii gorjeni, elevi ai Cercului de Radiogoniometrie, coordonat de către prof. Adrian Florin Marcu, din cadrul Palatului Copiilor din Târgu-Jiu, au obținut în perioada 10-16 august 2023, nu mai puțin de 44 de medalii la două competiții internaţionale, respectiv la Cupa Mondială ARDF și la Campionatul Balcanic de ARDF, ce s-au desfășurat în Bulgaria, la Primorsko.

La cele două competiții au participat peste 150 de concurenți din mai multe țări, printre care: China, Bulgaria, Republica Moldova, România, Ungaria, Statele Unite ale Americii, Germania, Ucraina şi Kazastan. România a participat cu un lot de 21 de sportivi, condus de către subsemnatul, prof. Adrian Florin Marcu, dintre care 12 sportivi au fost din Târgu-Jiu, Gorj.

Să mai subliniem că zona de concurs a fost o zonă cu diferențe mici de nivel, dar cu o zonă împădurită şi foarte deasă, competitorii fiind nevoiți să citească foarte atent harta și să încerce să alerge cât mai mult posibil pe drumuri și poteci ascunse în desişurile pădurii. Traseele parcurse au avut distanțe cuprinse între 4 și 10 km, în funcție de categoria de vârstă a participanţilor.

La finalul celor 6 zile de concurs și tot atâtea probe, 3,5  Mhz, 144 Mhz, Sprint, FoxOring, stafeta 3,5 MHz şi ştafeta 144 MHz, tinerii gorjeni au reușit să câștige 44 de medalii, dintre care 9 la Campionatul Balcanic de ARDF şi 35 la Cupa Mondială ARDF .

          Pentru sportivii noștrii, aceste competiții au fost o etapă în vederea pregătirii participării la Campionatul Mondial de ARDF (Radiogoniometrie), ce urmează să se desfașoare în Cehia, în perioada 27 august – 2 septembrie 2023.

                                                                                          Prof. Adrian Florin Marcu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*