„O întâlnire astrală – Constantin Brâncuși – Dimitrie Gerota”

Pe 19 februarie 1876 se năștea în satul Hobița din județul Gorj cel care avea să devină un colos al sculpturii universale – Constantin Brâncuși. Geniul său creator a rămas profund legat de plaiurile oltenești ale copilăriei.

Astfel, duminică,18 februarie, la Centrul Cultural din Craiova ce-i poartă numele, s-a desfășurat o dezbatere publică menită să celebreze geneza operei marelui artist și dialogul inedit pe care l-a avut cu marele medic Dimitrie Gerota. Evenimentul a avut loc în contextul „Zilelor Brâncuși”.

Cu această ocazie, a fost lansată cartea „O întâlnire astrală – Constantin Brâncuși – Dimitrie Gerota”, volum care reconstituie prietenia neștiută dintre Brâncuși și reputatul medic Gerota, ambii originari din Oltenia. Lucrarea a fost coordonată de acad. prof. univ. Irinel Popescu și readuce în atenție afinitățile spirituale ale lui Brâncuși cu plaiurile natale, sursa de inspirație a geniului său.

Cartea pune în valoare colaborarea dintre Brâncuși și Gerota, care, pe baza studiilor sale anatomice, l-a ajutat pe sculptor în realizarea celebrului său ecorșeu.

Evenimentul comemorativ de la Craiova repune în valoare atașamentul marelui Brâncuși față de meleagurile care i-au hărăzit ascensiunea spre gloria universală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*