Gaudeamus 2023: Se lansează volumul aniversar: „Universitatea din Craiova. 75 de ani în evoluţia învăţământului superior din România (1947-2022)”

Miercuri, 1 martie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, se deschide ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus. În cadrul evenimentului, începând cu ora 13:00, va fi adusă în atenția publicului o apariție editorială recentă, sub coordonarea prof.univ.dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova, și prof.univ.dr. Dumitru Otovescu, de la Școala Doctorală de Sociologie a aceleiași universități.

Volumul „Universitatea din Craiova. 75 de ani în evoluţia învăţământului superior din România (1947-2022)”, apărut la Editura Universitaria din Craiova și Editura ProUniversitaria din București,se prezintă în ediție bilingvă română-engleză și aduce în atenția cititorilor ceea ce are Universitatea din Craiova mai reprezentativ, ca instituţie de învăţământ superior, cu profil de educaţie şi cercetare ştiinţifică, fiind evidenţiaţi anumiţi indicatori de performanţă şi dezvăluite unele coordonate strategice de evoluţie în viitor.

Demersul publicistic vine în contextul în care la sfârșitul anului 2022,Universitatea din Craiova a fost clasată în intervalul 1501+ în Times HigherEducation World University Ranking, unul dintre cele mai prestigioase topuri ale universităților din întreaga lume. În cadrul clasamentului actual au fost clasificate doar 1.799 de universități. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*