Colegiul Național „Elena Cuza”, la ceas aniversar

Colegiul Național “Elena Cuza” din Craiova împlinește 190 de ani de la înființare, marcând această aniversare sub egida “Tradiție și prestigiu în educație”. Fiind una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din județul Dolj și din țară, Colegiul Național “Elena Cuza” a ales să celebreze acest moment alături de elevii și profesorii din prezent, dar și cu gândul la generațiile trecute, care au contribuit la dezvoltarea acestui colegiu.

Aniversarea a fost marcată printr-o serie de festivități, desfășurate în perioada 17-19 mai 2023, ce au inclus recunoașterea meritelor elevilor care au obținut rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade, momente artistice, dar și momente ce au adus în prim-plan cariere de succes ale foștilor absolvenți.

Colegiul Național “Elena Cuza” a format de-a lungul timpului personalități marcante ale vieții academice din județul Dolj și chiar din România. Printre absolvenții acestui colegiu se regăsesc nume importante ale culturii și științei românești, cum ar fi: prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, prof.univ.dr. Nicolae Panea, prof.univ.dr. Dumitru Otovescu. Aceste personalități au adus, prin activitatea lor, contribuții semnificative la dezvoltarea culturii și educației din România, lăsând în urma lor o moștenire valoroasă pentru generațiile viitoare. Foștii absolvenți s-au bucurat de cariere de succes în multe alte domenii, de la sănătate, drept, informatică, la domeniul administrației publice. Menționăm în acest sens actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, absolventă a prestigiosului colegiu.

În încheiere, vă oferim o fotografia inedită cu promoția 1969, clasa a XII-a I, a Colegiului Național “Elena Cuza”. Această imagine ne îndeamnă să reflectăm asupra importanței unei educații de calitate, care are menirea de a-i pregăti pe tineri pentru a face față provocărilor și oportunităților pe care viața le scoate în cale. Sperăm ca și promoțiile următoare să își pună amprenta asupra culturii, științei și învățământului din România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*