Personalitatea lui I.L. Caragiale, readusă în atenția românilor

Asociația Culturală Oltenia anunță demararea proiectului „Pe urmele lui I.L. Caragiale”, care se va desfășura în perioada august-octombrie 2023.

Scopul proiectului este de a evidenția complexitatea personalității și operei marelui scriitor I.L. Caragiale, care a fost nu doar un genial dramaturg, ci și gazetar, nuvelist, poet, eseist și întemeietor de instituții culturale.

În acest sens, vor fi atinse trei obiective: realizarea unui studiu sociologic pentru a identifica modul în care I.L. Caragiale este perceput în mentalul colectiv românesc; producerea unui film documentar despre viața și opera scriitorului; promovarea online atât a filmului, cât și a studiului sociologic/

Principalele activități care vor fi derulate în intervalul august-octombrie 2023 sunt: elaborarea și aplicarea chestionarului la nivel național pentru studiul de opinie; filmarea de interviuri cu personalități relevante și realizarea montajului documentarului; încărcarea acestuia pe YouTube.

Asociația Culturală Oltenia își propune ca prin acest proiect să crească nivelul de informare și conștientizare în rândul românilor cu privire la opera impresionantă a lui I.L. Caragiale.  

Proiect finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*