Proiect dedicat comemorării domnitorului Alexandru Ioan Cuza: „A.I. Cuza sau victima unei nedreptăți istorice”

Asociația Culturală Oltenia anunță demararea proiectului „A.I. Cuza sau victima unei nedreptăți istorice”. Scopul proiectului este de a evidenția contribuția domnitorului Alexandru Ioan Cuza la modernizarea statului român.

Obiectivele proiectului sunt: realizarea unui studiu sociologic pentru a identifica imaginea lui A.I. Cuza în conștiința publică românească; producerea unui film documentar care să prezinte viața și activitatea domnitorului; promovarea online atât a filmului, cât și a rezultatelor studiului sociologic.

Principalele activități care vor fi desfășurate în cadrul proiectului sunt: elaborarea metodologiei și derularea anchetei sociologice la nivel național; documentarea și filmarea materialelor video cu experți și instituții relevante; post-producția (montaj, editare sunet, mixaj etc.) și încărcarea filmului pe YouTube; diseminarea filmului și a raportului studiului pe platformele social media.

Proiectul se va derula în perioada august-octombrie 2023 și va contribui la o mai bună cunoaștere și apreciere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la 150 de ani de la trecerea sa în neființă.  

Proiect finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*