Istoria Școlilor normale din România

Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii, filiala Craiova, în colaborare cu Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova, au organizat în data de 22 septembrie 2023, Conferința de toamnă cu tema:Istoria Școlilor Normale din Romania. Ștefan Velovan și Școala Normală din Craiova.

În cadrul evenimentului au fost prezentate valorile și simbolismul școlilor normale din România, în această ediție punctul central fiind contribuția culturală și educațională pe care a reprezentat-o profesorul Ștefan Velovan, pedagog și filosof român, în mediul pedagogic din România.

Cu prilejul conferinței de toamnă organizate de CRIFST, filiala Craiova, a avut loc lansarea cărții Ștefan Velovan,  Introducere în psihologia pedagogică, ediție critică, studiu introductiv, note și comentarii de Adrian Michiduță.

La eveniment au participat membrii de seamă ai mediului academic și cultural, precum, prof.dr.ing. Gheorghe Manolea, președintele filiale CRIFST, Craiova, prof.dr.ing.Ilie Dumitru, decanul Facultății de Mecanică din Craiova, prof. Constantin Brătescu, fostul director al Arhivelor Naționale Caraș-Severin, prof. Teodora Badea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Dolj și domnul prof.Adrian Ion Stroe, directorul Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Velovan”.

Invitații au avut parte de un moment muzical, susținut de Corul Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Velovan” din Craiova și Corul Seminarului teologic din Craiova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*