Gala Personalităților de Elită ale României – Valorile naționale, celebrate la Craiova

Vineri, 3 noiembrie, la Filarmonica Olteniei din Craiova, a avut loc Gala Personalităților de Elită ale României, eveniment dedicat promovării valorilor românești de anvergură mondială. Organizată cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României, gala și-a propus să evidențieze personalitățile contemporane care au obținut realizări notabile pe plan național și internațional în domeniile: artă, știință și tehnică, medicină, management academic și sport.

La eveniment au participat în jur de 400 de invitați, printre care s-au numărat oficialități, personalități ale lumii academice, oameni de cultură și artiști.  Festivitatea a debutat la ora 13:00 cu sosirea invitaților, urmată la 13:30 de cuvântul de deschidere al prof.univ.dr. Dumitru Otovescu, care a subliniat rolul esențial al modelelor valorice în societate.

Seria momentelor de decernare a distincțiilor a început cu laureații din sfera artelor, secțiune moderată de prof.univ.dr. Gabriela Rusu Păsărin. Laureații au fost maestrul Gheorghe Zamfir și scriitoarea Carmen Firan, care au primit recunoașterea pentru întreaga carieră. Au urmat patru nume importante din domeniul științei și tehnicii – prof.univ.dr.Daniel David, prof.univ.dr.Cătălin Zamfir, prof.univ.dr.Vicențiu Rădulescu și cosmonautul Dumitru Prunariu. Secțiunea a fost moderată de Mirabela Gagiu.

Domeniul medical, moderat de Alina Trană, a fost reprezentat de alte patru nume sonore cu realizări remarcabile – prof.univ.dr. Irinel Popescu, prof.univ.dr. Tudorel Ciurea, prof.univ.dr. Victor Costache și conf.univ.dr. Răzvan Ene.

Secțiunea managementului academic i-a avut în prim-plan pe prof.univ.dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova, și prof.univ.dr. Elena Zamfir.

Sportul românesc a fost reprezentat de nume precum Natalia Mărășescu Andrei, Constantina Diță, Gheorghe Popescu și Radion Cămătaru. Laureații din domeniul sportiv au fost prezentați de moderatorul secțiunii, Dan Păsărin, care a evocat realizările remarcabile ale fiecărui invitat în parte.

Momentele artistice dintre secțiuni au fost susținute de nume sonore ale scenei românești, precum maestrul Gheorghe Zamfir, solista Operei Naționale din București Marta Sandu, interpretul de muzică populară Alexandru Pătrașcu și trupa de dansatori coordonată de Alexandra Stan. Acestea au creat o succesiune plăcută între decernările de premii, aducând savoarea artei interpretative și contribuind la ambianța festivă a galei.

Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 16:00 cu un cocktail care a permis dialoguri între laureați și participanți, schimb de idei și stabilirea unor viitoare colaborări, gala propunându-și să devină o tradiție anuală.

Gala Personalităților de Elită ale României vine să umple un gol în peisajul manifestărilor care promovează excelența românească. Este un demers necesar pentru recunoașterea valorilor autohtone și pentru crearea unor modele pozitive care să inspire tinerele generații.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*