Floran- un sat fără apă, fără primar și fără viitor

Odată cu venirea iernii crește și disperarea sătenilor din satul Floran, județul Dolj, aflat la 32 de km de Craiova, lipsit de orice sursă de apă potabilă, ca și alte sate din perimetrul comunei Terpezița. Deși unii săteni și-au forat singuri puțuri acum mai bine de 30-40 de ani, în urma secetei din această vară au secat ori s-au colmatat singure. Localitatea Floran este situată pe coama unui deal străjuit de două văi,fără apă și fără asfalt. Cele două fântâni existente în aceste văi sunt la peste un km distanță, apa lor a devenit nepotabilă, iar drumul spre acestea este aproape imposibil pe vreme de iarnă, cei aproape 30 de locuitori având în majoritatea lor vârsta de peste 65 de ani,fiind foarte săraci și neputincioși. Acum, sătenii din Floran cară apă cu sticlele din satul vecin, Căciulatu.

Apelurile repetate la bunăvoința primarului Virgil Gruia, ales în fruntea comunei, din 2016 încoace,pe durata a două mandate, au rămas fără ecou, iar solicitarea sprijinului lui Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, nu a fost refuzată, dar nu s-a făcut nimic până acum, vremea rea bătând la ușă și nevoia de apă devenind indispensabilă.Aceasta într-un moment în care România se fălește cu statutul de țară membră a Uniunii Europene și a N.A.T.O., dar nu poate să aprovizioneze cu apă 30 de suflete!

Uitat de Dumnezeu și de autorități, satul Floran nu beneficiază de fântâni sau puțuri de apă din care locuitorii să aibă pentru consumul propriu, să spele și să gătească, să adape animalele, ori să aibă cu ce stinge vreun incendiu devastator, care poate apărea oricând.

Primarii au venit și au plecat, promisiunile nu s-au respectat, iar oamenii au rămas cu suferințele și nevoile lor de șase generații pe teritoriul acestei localități.

2 comentarii

  1. Nici in satele Lazu si Caruia nu sunt puturi forate , cine sa le faca?acum asteapta sa ii votam chiar daca nu au facut nimic si nu ii intereseaza viata noastra

  2. e multa delasare la primaria noastra, dar si la consiliul judetean, nu sunt in stare sa asigure apa pentru cetateni… zac gunoaiele aruncate peste tot, sticle si pungi de plastic, nici igiena nu ii mai intereseaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*