La mulți ani, România!


1 Decembrie 2023 marchează un moment deosebit în inimile tuturor românilor: aniversarea a 105 ani de la Marea Unire din 1918, un punct de cotitură în istoria noastră națională. Această zi simbolizează realizarea idealului de unitate națională, cimentând fundațiile României moderne.

La 1 Decembrie 1918, Transilvania s-a unit cu Regatul României, un eveniment istoric ce a finalizat procesul de unificare națională început cu unirea Principatelor Române în 1859 și continuat cu unirea Basarabiei și Bucovinei cu Regatul României în același an. Acest moment a marcat nu doar o schimbare geografică, ci și o transformare profundă în conștiința națională a poporului român.

Noi, echipa Monitorul de Oltenia, ne alăturăm întregii națiuni în celebrarea acestui moment istoric. 105 ani nu sunt doar o cifră, ci o mărturie a rezilienței, curajului și aspirațiilor unui popor care, în ciuda provocărilor istoriei, a rămas unit și a luptat pentru idealurile sale. Este o zi în care ne reamintim sacrificiile înaintașilor noștri și le aducem un omagiu.

Evenimentele organizate în întreaga țară reflectă importanța acestei zile. Parada militară de la București, evenimentele culturale regionale și festivitățile locale nu sunt doar forme de celebrare, ci și expresii ale identității și solidarității noastre naționale. Această aniversare este un prilej de a ne întări angajamentul față de valorile democrației, libertății și respectului mutual, fundamentul pe care România modernă a fost construită și pe care va continua să crească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*