1 Decembrie – Ziua Națională a României serbată cu fast la Craiova

Sute de craioveni au participat, vineri, la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României în Piaţa A.I.Cuza din centrul municipiului Craiova unde a fost organizată o paradă militară la care au defilat peste 500 de participanţi şi aproape 50 de mijloace tehnice din cadrul MApN, MAI, SRI, Poliţia Locală, voluntari de la Crucea Roşie şi Centrul Naţional de Educare Canină, precum şi detaşamente şi tehnică militară ale Contingentelor poloneze şi portugheze dislocate în Garnizoana Craiova.

Imnul naţional al României a fost intonat de soprana Corina Vlada şi baritonul Cristian Fofucă, artiști ai Operei Române Craiova.

A urmat serviciul religios pentru cinstirea eroilor oficiat de preoţii militari şi depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, iar sărbătoarea a continuat cu parada militară.

Parada de Ziua Naţională s-a încheiat cu un spectacol pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, la care au participat artiştii Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Liviu Dică şi formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase, care i-au invitat pe cei prezenţi la o horă autentic românească în care s-au prins şi autorităţile locale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*