Guvernul României sprijină o cercetare sociologică despre mediul înconjurător

Asociația Culturală „Oltenia” implementează, în perioada octombrie-noiembrie 2022, proiectul „Atitudini, opinii și comportamente ale românilor față de mediul înconjurător”. Proiectul se înscrie în sfera preocupărilor asociației pentru cercetarea socială și dezvoltarea comunitară. Sociologii din echipa de proiect fac parte dintr-un colectiv de cercetare care a realizat și publicat, până în prezent, peste 30 de monografii sociologice ale unor comunități rurale și urbane. Acestea nu se rezumă la regiunea Sud-Vest Oltenia. Ne propunem ca, prin valorificarea expertizei și experienței pe care am acumulat-o în domeniu, să radiografiem sociologic obiceiurile românilor în legătură cu promovarea unui trai bazat pe principiile “culturii verzi”. Proiectul este implementat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României.

Proiectul are în vedere:

  1. un scop științific – realizarea unui studiu de anvergură, prin care urmărim surprinderea opiniilor, atitudinilor și comportamentelor românilor în legătură cu un trai prietenos cu mediul înconjurător.
  2. un scop terapeutic – formularea unor recomandări, pornind de la rezultatele studiului, în vederea trasării unor linii de dezvoltare socială și încurajare a obiceiurilor de viață complementare cu o viață ecologică.
  3. un scop politic – înaintarea acestor recomandări către Secretariatul General al Guvernului, în vederea integrării acestora în viitoare documente strategice, de politică publică etc.  

În urma realizării cercetării sociologice se dorește publicarea unei cărți de referință, intitulată „Atitudini, opinii și comportamente ale românilor față de mediul înconjurător”, care să fie distribuită cu titlu gratuit mediului asociativ, instituțiilor și persoanelor cu interese și competențe în sfera protecției mediului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*