România-Kosovo, un meci incendiar care clasează România pe poziția a doua din Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Naționala de fotbal a României are după 5 ani, 6 meciuri oficiale consecutive fără înfrângere.

România a învins Kosovo cu 2-0 pe Arena Națională, într-un meci dramatic din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Cele două goluri au fost marcate după minutul 83, de Stanciu şi Mihăilă, astfel aducând victoria României, la această victorie asistând peste 30.000 de spectatori.

Partida a fost suspendată în minutul 21 din cauza unui banner anti-Kosovo afișat de ultrașii români,aceștia au folosit materiale pirotehnice interzise, au adresat injurii oaspeților, au afișat un banner cu mesajul „Basarabia e Romania” și „Kosovo je Serbija” și au scandat același mesaj.În urma acestor acțiuni, arbitrul francez Willy Delajod a decis întreruperea meciului mai bine de 40 de minute în prima repriză, urmând a fi luate decizii în consecință.

UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor. Echipele au revenit pe teren şi jocul s-a reluat după zece minute de încălzire. Potrivit site-ului UEFA, România a avut o posesie de 66%, faţă de 34% Kosovo. Acest succes menţine România în cursa de calificare, pe locul al doilea în grupă, după Elveţia.

Luna viitoare, România va juca în deplasare cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*